SpIrto Web Radio

Παίζει τώρα: Φορτώνει....

ΒΟΗΘΕΙΑ – FAQ

Καλώς ήρθατε στο SpIrto Web Radio!

Στην σελίδα αυτή θα βρείτε οδηγίες για τη χρήση του site και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, όσο πιο απλά μπορούμε να τις δώσουμε.  Πατήστε επάνω στα tabs με το σύμβολο + για να δείτε την απάντηση, που σας ενδιαφέρει.

 

 

 

 

First things first

Σε όλες τις σελίδες – κάτω από τον player του ραδιοφώνου – είναι ορατό το κύριο,οριζόντιο μενού της ιστοσελίδας μας και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
SPIRTO_ΛΟΓΙΟ
ΑΡΧΕΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κάθε ένα από αυτά, αν βάλετε τον κέρσορα – ποντίκι – θα δείτε να ανοίγουν και άλλα υποστοιχεία, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας ενδιαφέρει.

Η μουσική και οι εκπομπές μας,ακούγονται αυτόματα με την είσοδό σας στην σελίδα, εκτός αν μας ακούτε από tablet ή κινητό, οπότε πρέπει να πατήστε το play στον player (το ραδιόφωνο, στην κορυφή της σελίδας μας).

Εγγραφή και Σύνδεση στο Spirto Web Radio - Γιατί;
Δεν μας αρέσει η ανωνυμία και το ίδιο πιστεύουμε, ισχύει και για σας.  Μπορείτε ως επισκέπτης να ακούτε τις εκπομπές του σταθμού, αλλά αν θέλετε και να σχολιάζετε στην φόρμα σχολίων της κάθε εκπομπής και να είστε ζωντανά στην παρέα μας, τότε πρέπει, να ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ή να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, αν δεν έχετε ήδη.  Εναλλακτικά μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Facebook  και Twitter.
Σύνδεση στον Λογαριασμό μου

Αν έχετε ήδη κάνει εγγραφή και έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στο Spirto Web Radio, επιλέγοντας ΣΥΝΔΕΣΗ MY ACCOUNT, θα βρείτε την φόρμα σύνδεσης, όπου μπορείτε να συνδεθείτε, εισάγοντας το Όνομα Χρήστη – User Name και τον Κωδικό – Password, τα στοιχεία δηλαδή που έχετε ήδη δώσει όταν δημιουργήσατε τον λογαριασμό στην  σελίδα μας,  και πατώντας ΣΥΝΔΕΣΗ.  Αν μάλιστα θυμηθείτε να τσεκάρετε το πολύ μικρό κουτάκι που γράφει “Να με θυμάσαι”, τότε κάθε φορά που θα μπαίνετε στη σελίδα δεν θα χρειάζεται να ξαναγράφετε τα στοιχεία εισόδου, αλλά θα πατάτε απλά”ΣΥΝΔΕΣΗ”.   Εννοείται, ότι μπορούμε πάντα να συνδεθούμε μέσω των SOCIAL: Facebook  και Twitter.

Δημιουργία Λογαριασμού
Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό και δεν θέλετε να συνδεθείτε μέσω των SOCIAL, Facebook  και Twitter, ας δούμε ένα – ένα τα βήματα, πώς μπορείτε να τον δημιουργήσετε:

 1. Στο ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΜΕΝΟΥ, επάνω επάνω στην σελίδα, βάζετε το ποντίκι στο SPIRTO_ΛΟΓΙΟ και στο υπομενού που ανοίγει πατάτε στο ΣΥΝΔΕΣΗ MY ACCOUNT για να εμφανιστεί η Φόρμα Σύνδεσης.
 2. Γράφουμε στη θέση ” ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ “, το όνομα με το οποίο θέλουμε να εμφανιζόμαστε πχ. SpIrToKoyto_On Air 
 3. Γράφουμε στη θέση ” ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ” το πραγματικό μας email
 4. Γράφουμε στη θέση “ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ” τον κωδικό που θέλουμε
 5. Γράφουμε στη θέση ” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ” άλλη μία φορά τον κωδικό μας και πατάμε εγγραφή.
 6. Σε 1′ περίπου ελέγχουμε το email μας και βλέπουμε μήνυμα από το SpIrto Web Radio που μας καλωσορίζει και μας δίνει ένα link επιβεβαίωσης. 
 7. Πατάμε στο link επιβεβαίωσης και μεταφερόμαστε στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα του σταθμού. 
 8. Καλούμε πάλι στην φόρμα σύνδεσης, ΣΥΝΔΕΣΗ MY ACCOUNT, εισάγουμε το Όνομα Χρήστη – User Name και τον Κωδικό – Password, που δώσαμε προηγουμένως, κατά την εγγραφή,  και πατάμε ” ΣΥΝΔΕΣΗ “.  Αν μάλιστα τσεκάρουμε το πολύ μικρό κουτάκι που γράφει “Να με θυμάσαι”, τότε κάθε φορά που θα μπαίνουμε στη σελίδα δεν θα χρειάζεται να ξαναγράφουμε τα στοιχεία εισόδου, αλλά θα πατάμε απλά”ΣΥΝΔΕΣΗ”. 
Σχόλια - Ναι, που;

Aς αρχίσουμε από τα καλά νέα!  Τα καλά νέα είναι, ότι ολοκληρώσατε την εγγραφή σας και μπορείτε πλέον να συμμετέχετε στις συζητήσεις με τα σχόλια σας.  Τα κακά νέα είναι οτι συνήθως σχολιάζετε σε λάθος άρθρο εκπομπής …  :-/

Τα πράγματα όμως είναι απλά!  Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα του σταθμού και αφού πρώτα συνδεθούμε με τον λογαριασμό μας, βλέπουμε στο πάνω μέρος της σελίδας τις εκπομπές που παίζουν σήμερα και ακριβώς από κάτω, τις εκπομπές της εβδομάδας.

Πατάμε επάνω στον τίτλο της εκπομπής που παίζει τη στιγμή εκείνη και … voila!   Σαν από θαύμα, μεταφερόμαστε στην σελίδα της εκπομπής και στην φόρμα σχολίων που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας, ακριβώς κάτω από το άρθρο.  Wink

Και επειδή είμαστε και SpIrta, εκτός από την κλασική φόρμα σχολίων, που ότι γράφουμε, μένει μεταξύ μας, εδώ στο site, προσθέσαμε πιο κάτω και άλλες δύο  φόρμες σχολίων, από τις οποίες μπορούμε να βγάζουμε τα πλυμένα μας στην φόρα, δηλαδή στο FACEBOOK ή το TWITTER.

Αυτό το κάναμε, για να δώσουμε την δυνατότητα σε όσους θέλουν να επικοινωνούν ΚΑΙ μέσω των SOCIAL, αλλά και για να λέτε ή να δείχνετε στο προφίλ σας, με το σχόλιο σας αν σας αρέσει – ή δεν σας αρέσει κάτι.

Έτσι λοιπόν σχολιάζουμε στην εκπομπή που θέλουμε και μπορούμε εκεί να γράφουμε γνώμες, να απαντάμε σε άλλα σχόλια χρηστών, να στέλνουμε “φατσούλες”, να ανεβάζουμε εικόνες και με δυο λόγια, να περνάμε καλά.

Σχόλια - Ψιλά γράμματα

Θερμή παράκληση να μη χρησιμοποιείτε greeklish ή κεφαλαία κατά την υποβολή σχολίων, γιατί δυσκολεύουν την ανάγνωση.

Εξαιρούνται φυσικά, οι φίλοι ακροατές που επικοινωνούν από το εξωτερικό, λόγω των πληκτρολογίων με λατινικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούν εκεί.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε από καρδιάς που βρίσκεστε στη παρέα μας και για να μην αισθάνεστε ίσως ότι δεν τα καταφέρνετε μερικές φορές, σας πληροφορούμε ότι και εμείς μέχρι να εξοικειωθούμε με τα κολπάκια του σάιτ, πετάξαμε πολλά ποντίκια κάτω!   

Το προσωπικό μας εικονίδιο (Avatar)
 

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα το δικό σας προσωπικό εικονίδιο (Avatar), θα πρέπει να μπείτε και να ανοίξετε λογαριασμό στη παρακάτω ιστοσελίδα, ώστε το Avatar σας να σας ακολουθεί παντού: https://el.gravatar.com/site/signup/ 

Προσοχή χρειάζεται, αν έχετε ήδη λογαριασμό στο gravatar, γιατί τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ίδιο email που κάνατε τον λογαριασμό στο Spirto Web Radio ή να το προσθέσετε στο gravatar, αν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς email. 

Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι το gravatar (εικονιδιάκι προφίλ ), ακολουθεί το email που έχουμε δηλώσει όταν κάναμε λογαριασμό στο gravatar και ενδεχομένως να εμφανίζεται και αλλού, εκτός του σταθμού.  Προσοχή λοιπόν, τι Avatar θα επιλέξετε.   

Αν δεν έχετε καλή ακρόαση ή ακούτε με διακοπές

Κάποιες φορές οι ακροατές μας αναφέρουν, ότι ακούνε τον σταθμό με διακοπές.  Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την σύνδεσή τους, κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται με τους εξής τρόπους:

 1. Κάνουμε επαναφόρτωση (refresh) της σελίδας του σταθμού.
 2. Κλείνουμε τον υπολογιστή, κλείνουμε το ρούτερ (την συσκευή μέσω της οποίας μεταδίδεται το σήμα του ιντερνετ), περιμένουμε ένα – δύο λεπτά, ανοίγουμε ξανά και πραγματοποιούμε εκ νέου είσοδο στο σάιτ με τον λογαριασμό και τον κωδικό μας.
 3. Αλλάζουμε φυλλομετρητή (browser).  Αν π.χ. μπαίνουμε με Chrome, δοκιμάζουμε με FireFox ή Internet Explorer ή αν μπαίνουμε με Explorer, δοκιμάζουμε μία από τις άλλες επιλογές, FireFox ή Chrome κλπ. 
 4. Αποφεύγουμε να έχουμε ταυτόχρονα ανοιχτές πολλές σελίδες και ειδικά σελίδες που αναπαράγουν ήχο και κάνουν χρήση των ηχείων μας (π.χ. Youtube, Mixcloud κ.α.), γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μας δημιουργήσουν διακοπές στον ήχο ή και δυσκολίες στην επαναφόρτωση των σελίδων του site.
Πώς μπορώ να ακούω το SpIrto Web Radio μέσω του κινητού μου τηλεφώνου Adroid ή Tablet;
Για να ακούμε τον σταθμό και από το κινητό μας ή το Tablet – μη ξεχνάτε ότι το Spirto Web Radio συνεχίζει να παίζει  μουσική όλο το 24ωρο και μετά το τέλος των εκπομπών – ακολουθούμε τις οδηγίες που βρίσκουμε πατώντας ΕΔΩ

Σε κάθε περίπτωση,είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε, στέλνοντας e-mail με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή την πληροφορία που χρειάζεστε, απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@spirtowebradio.com ή μέσα από την φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

 

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση …  🙂

 

 

Σας άρεσε το άρθρο ή η εκπομπή ?

Click on a star to rate it!

/ 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αφού σας άρεσε

Ελάτε στην παρέα μας και ακολουθήστε μας στα social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!